Over mij

Mijn foto
Ik ben Thijmen Grootjen Het grootste deel van mijn professionele leven ben ik bezig geweest met leiding geven aan mensen in combinatie met bouwen als directeur hoofd uitvoeringen dus verantwoordelijk voor de uitvoering van alle projecten, Cliƫnteel, medewerkers,financieel,logistiek.van een middelgroot bouwbedrijf met circa 3500 medewerkers en ook extern via onderaannemers adviseurs speciale deskundige Architecten bureau`s Ingenieurs bureau`s gemeenten provinces de overheid. En daarnaast ook in mijn persoonlijk leven, dit mede door mijn passie voor paarden. Leiding geven is voor mij in beginsel faciliteren en vanop de achtergrond sturen, leiden en geleid worden, dit in eerste instantie door je eigen medewerkers, en natuurlijk ook de vele relaties en opdrachtgevers waar je dag dagelijks zakelijk en soms ook vriendschappelijke relaties mee onderhoud. Met alle menselijke elementen en belangen die daar een rol in en/of bij spelen, dat is iedere dag opnieuw een ontdekkingsreis en bovenal zeer leerzaam, in de eerste plaats keer op keer voor jezelf. En met name door mijn passie voor paarden heb ik veel geleerd over mensen en hun beweegreden waarom ze dingen doen die ze doen.

zondag 19 januari 2014

Hoe ziet uw paard u

Deze vraag beantwoorden kunt u natuurlijk alleen zelf, uzelf heel precies kennen is, weten wie u bent en in welke omstandigheden, dit is echt zeer belangrijk, zeker als u echt met paarden wilt werken.
Paarden leven in het nu, dus nooit in het verleden en al zeker niet in de toekomst.
Als u met uw paard gaat werken dan wordt dat meestal ingegeven door wat u in de nabije toekomst met uw paard wilt bereiken.
Daarom bent u aan het oefenen en trainen soms met `n plan, soms met redelijk goed plan maar dat is altijd gebaseerd op u visie anders gezegd de manier waarop u op dat moment denkt en handelt.
Juist dat is iets wat paarden niet van u begrijpen zij hebben geen visie, zij hebben geen doelen.