Over mij

Mijn foto
Ik ben Thijmen Grootjen Het grootste deel van mijn professionele leven ben ik bezig geweest met leiding geven aan mensen in combinatie met bouwen als directeur hoofd uitvoeringen dus verantwoordelijk voor de uitvoering van alle projecten, Cliënteel, medewerkers,financieel,logistiek.van een middelgroot bouwbedrijf met circa 3500 medewerkers en ook extern via onderaannemers adviseurs speciale deskundige Architecten bureau`s Ingenieurs bureau`s gemeenten provinces de overheid. En daarnaast ook in mijn persoonlijk leven, dit mede door mijn passie voor paarden. Leiding geven is voor mij in beginsel faciliteren en vanop de achtergrond sturen, leiden en geleid worden, dit in eerste instantie door je eigen medewerkers, en natuurlijk ook de vele relaties en opdrachtgevers waar je dag dagelijks zakelijk en soms ook vriendschappelijke relaties mee onderhoud. Met alle menselijke elementen en belangen die daar een rol in en/of bij spelen, dat is iedere dag opnieuw een ontdekkingsreis en bovenal zeer leerzaam, in de eerste plaats keer op keer voor jezelf. En met name door mijn passie voor paarden heb ik veel geleerd over mensen en hun beweegreden waarom ze dingen doen die ze doen.

woensdag 26 februari 2014

Beledigen

Hier moet ik weinig aan toevoegen de tekst zegt al voldoende denk ik zo.

  • Beledigen van mensen en dieren met als doel het wezen bewust uitschakelen buitensluiten of als het even kan als schuldige aanwijzen. 

Er is nog een andere term die in dit verband regelmatig wordt gebruikt en welke veel overeenkomsten vertoond met de kop van deze pagina en dat is:
  • Het bewust beschadigen van mensen en dieren
Er is er nog een die ook veel lijkt op het bovengenoemde.
  • Het onbewust beschadigen mensen en dieren.
En er nog een vorm maar die wordt vaak persoonlijk ervaren als een belediging en of beschadiging. 
  • En dat is kritisch kijken naar mensen en dieren en daar feedback op geven.
De eerste twee categorieën dat zijn de mensen die als individu altijd op zoek zijn naar de ultieme macht en daar alle beschikbare wapens voor zullen inzetten zonder gewetenswroeging.

Al deze items die ik hier benoem worden door veel mensen te pas en te onpas gebruikt en vooral als ze met hun paarden bezig zijn.

Als u met andere mensen in contact komt, die uzelf in het geheel niet kent en u laat u leiden door de vooroordelen die u heeft verkregen via uw ouders uw kinderen andere familieleden vrienden en/of kennissen. Dan blijkt eens te meer dat zelfreflectie de grote afwezige is, een zeer trieste hedendaagse ontwikkeling.

Een simpel voorbeeld.
Een vrouw en een man hebben lang geleden `n kortstondige maar hevig liefdes relatie gehad, die door verschillende niet positief te beïnvloeden factoren helaas ongewild moest worden beëindigt.
Vele jaren later komen deze twee mensen elkaar weer tegen komen op een sociaal netwerk. De twee oud geliefde hebben op dat moment `n kortstondig vrij eenzijdig contact, via dat bewuste sociale netwerk.