Over mij

Mijn foto
Ik ben Thijmen Grootjen Het grootste deel van mijn professionele leven ben ik bezig geweest met leiding geven aan mensen in combinatie met bouwen als directeur hoofd uitvoeringen dus verantwoordelijk voor de uitvoering van alle projecten, Cliƫnteel, medewerkers,financieel,logistiek.van een middelgroot bouwbedrijf met circa 3500 medewerkers en ook extern via onderaannemers adviseurs speciale deskundige Architecten bureau`s Ingenieurs bureau`s gemeenten provinces de overheid. En daarnaast ook in mijn persoonlijk leven, dit mede door mijn passie voor paarden. Leiding geven is voor mij in beginsel faciliteren en vanop de achtergrond sturen, leiden en geleid worden, dit in eerste instantie door je eigen medewerkers, en natuurlijk ook de vele relaties en opdrachtgevers waar je dag dagelijks zakelijk en soms ook vriendschappelijke relaties mee onderhoud. Met alle menselijke elementen en belangen die daar een rol in en/of bij spelen, dat is iedere dag opnieuw een ontdekkingsreis en bovenal zeer leerzaam, in de eerste plaats keer op keer voor jezelf. En met name door mijn passie voor paarden heb ik veel geleerd over mensen en hun beweegreden waarom ze dingen doen die ze doen.

vrijdag 2 mei 2014

Conservatief denken of gewoon de natuurwetten respecteren

Mijn ervaring is dat als je met paarden werkt, en daar met andere je visie over wil delen.
Deze mensen regelmatig snel zeggen en vaak ook denken dat je wel erg conservatief bent in het opleiden van je paard(en)
Met name als zegt dat je het paard niet voor het 6 de levensjaar echt wilt gaan berijden. En dat ik er alleen al ongeveer drie jaar vooruit trek om het paard zadelmak te maken om het voor de eerste maal echt te rijden.

Ik geeft hierbij meestal aan dat ik ongeveer vanaf de geboorte dus na ongeveer week, begin met het veulen aan de hand mens mak te maken en vervolgens echt te gaan werken, wat meestal doorloopt tot het ongeveer drie jaar oud is. Ik ben in die tijd dan alleen maar bezig met het aanleren van sociaal aanvaardbaar gedrag.