Over mij

Mijn foto
Ik ben Thijmen Grootjen Het grootste deel van mijn professionele leven ben ik bezig geweest met leiding geven aan mensen in combinatie met bouwen als directeur hoofd uitvoeringen dus verantwoordelijk voor de uitvoering van alle projecten, Cli├źnteel, medewerkers,financieel,logistiek.van een middelgroot bouwbedrijf met circa 3500 medewerkers en ook extern via onderaannemers adviseurs speciale deskundige Architecten bureau`s Ingenieurs bureau`s gemeenten provinces de overheid. En daarnaast ook in mijn persoonlijk leven, dit mede door mijn passie voor paarden. Leiding geven is voor mij in beginsel faciliteren en vanop de achtergrond sturen, leiden en geleid worden, dit in eerste instantie door je eigen medewerkers, en natuurlijk ook de vele relaties en opdrachtgevers waar je dag dagelijks zakelijk en soms ook vriendschappelijke relaties mee onderhoud. Met alle menselijke elementen en belangen die daar een rol in en/of bij spelen, dat is iedere dag opnieuw een ontdekkingsreis en bovenal zeer leerzaam, in de eerste plaats keer op keer voor jezelf. En met name door mijn passie voor paarden heb ik veel geleerd over mensen en hun beweegreden waarom ze dingen doen die ze doen.

dinsdag 16 juli 2013

Spiegelen

U heeft waarschijnlijk al veel gehoord en er misschien al over gelezen ''SPIEGELEN'' het wordt wereldwijd in bijna iedere business, sport, individueel en of vrijetijdsbesteding wel benoemd, of in een of ander vorm toegepast.

Spiegelen staat voor zelfreflectie, maar hoe - wanneer - waarom?

Zelfreflectie kun je niet kopen en of huren wat u wel kunt is het zelf ontwikkelen.


Zelfreflectie, is uw persoonlijk kompas welke in grote mate bepaalt hoe uw levensweg er vandaag en morgen uit ziet, of nog ''beter'' uit kan zien. 
Waarom! dit kompas leidt u namelijk dagelijkse door uw leven, en het vertelt u en andere iets over wie u bent en wat u persoonlijk belangrijk vindt, zowel in positieve als in negatieve zin.

Zoals u vermoedelijk wel weet, wordt dit in allerlei verpakkingen bij u gebracht, enkele voorbeelden
  • Paarden spiegelen
  • Personal coaching
  • Open circles academie 
  • The secret
De meeste zijn gericht op het succesvol ''business'' doen, logisch toch! we leven heden in een maatschappij waar geld en macht u aanzien ''kunnen'' geven, wat voor vele onder ons de belangrijkste levensvoorwaarden is.

De andere helft is meer gericht op uw ''persoonlijk welzijn of het ontbreken'' daaraan.
Hierbij spelen '' geld en macht'' `n meer ondergeschikte rol.
Even `n quote ''ik ben niet rijk maar wel vrij''.

Het is in vele gevallen `n mix van beide.  

Maar in elk van deze categorie├źn worden tegenwoordig vaak paarden gebruikt. 
Waarom, omdat men van menig is dat paarden u heel goed kunnen spiegelen of eigenlijk veel directer kunnen vertellen wie u bent. (of zoals Klaus Ferdinand Hempfling het benoemd een vergrootglas)

Waar paarden worden ingezet, daar is nu veel goede kennis en deskundigheid omheen gebouwd. Het is bovendien ook heel populair, blijkbaar spreken paarden mensen tegenwoordig enorm aan.
En bovendien hebben vele mensen nu zelf paarden, dus alle voorwaarden voor deze methode zijn binnen handbereik. (helaas in de meeste gevallen wel alleen voor mensen die het kunnen betalen)

Het is echt `n groot markt segment geworden.
Nog leuker, u kunt van uw passie zelfs uw beroep maken, en er zelfs `n beetje geld mee verdienen. 
Het is dus echt `n specialisme geworden, door dit specialisme goed te structureren is het voor de deskundigen en kennis overdragers gemakkelijker geworden om alles in goede banen te kunnen leiden, of anders gezegd ''binnen bepaalde grenzen te houden... ''Businessplan''.

Veel leest en zelfreflectie plezier, Thijmen.

Terug
.
     


Geen opmerkingen:

Een reactie posten